Zuurvlees

4
3u20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In kom azijn mengen met 3 dl water, laurier en kruidnagels en vlees erdoor scheppen. Vlees afgedekt minimaal 12 uur in koelkast zetten.
  • 2 Uien pellen en in ringen snijden. Vlees uit marinade halen en droogdeppen met keukenpapier; marinade bewaren. In braadpan boter verhitten en uiringen bruin bakken. Vlees toevoegen en rondom bruin braden. Stroop, ontbijtkoek en helft van marinade aan vlees toevoegen en geheel afgedekt ca. 3 uur laten stoven. Vlees moet zo gaar zijn dat het uit elkaar valt. (Saus eventueel licht binden door aardappelmeel in kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en door vlees te mengen.) Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met aardappelpuree.

Zuurvlees is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Limburgs zuurvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurvlees
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Limburgs Zuurvlees
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Limburgs zuurvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurvlees
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Limburgs Zuurvlees
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept