Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas

4
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de zuurkool in een zeef, trek met een vork de zuurkool los en laat goed uitlekken. Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd de ongeschilde appels in plakken van cm. Bestrijk de appels dun met olijfolie. Verhit een grillpan en bak de plakken appel aan beide kanten 1 minuut. Klop van de rest van de olie met het appelsap, de honing en zout en peper naar smaak een gladde dressing. Meng in een schaal de zuurkool met de kaas en de dressing. Verdeel de zuurkool over 4 borden en leg er de gegrilde appel bij. Lekker met een snee Fries roggebrood.

Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Luxe hotdogs met zuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolsalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolsalade met mango en avocado
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolsalade met appel en walnoten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept