Gembereend met shii-take
3
sterren op basis van
3
stem(men)
person
4
timer
25 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
3 eendenborstfilets
250 g eiermie
3 eetlepels zonnebloemolie
1 teentje knoflook (fijngehakt)
2 rode paprika's (in dunne repen)
300 g prei (gesneden)
100 g shii-takes ((paddenstoelen), gesneden)
6 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels gembersiroop
1 theelepel sesamolie
Bereiding
Van eendenfilets zoveel mogelijk vet afsnijden. Vlees in dunne repen snijden. Eiermie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Intussen in wok helft van olie verhitten. Knoflook 30 sec. al omscheppend bakken. Eendenborst toevoegen en 2 min. roerbakken, op smaak brengen met zout en peper. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakken. Rest van olie in wok verhitten en paprika, prei en shii-take 5 min. roerbakken. Eiermie afgieten en bij groenten in wok scheppen. Sojasaus, gembersiroop en sesamolie erdoor mengen. Eiermie met groenten over vier borden verdelen. Eendenborst op eiermie leggen.
Gembereend met shii-take is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker