Ham-aspergetaartje met salade
2
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
25 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
2 bladerdeegtaartjes (hartig met beenham en asperges*)
1 sinaasappel
1 venkel
1 bos radijs
100 g botersla
1 ei (gekookt)
4 eetlepels olijfolie
Bereiding
Verwarm de taartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en halveer ze. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de vrucht uit. Kook het sap met de sinaasappelrasp in een steelpan op hoog vuur tot de helft in. Laat dit afkoelen. Schaaf de venkel in dunne reepjes. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Verdeel de botersla in een lage schaal of over vier bordjes en verdeel de venkel en radijs erover. Prak het ei in een diep bord heel fijn en klop het met het sinaasappelsap en de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing over de salade en serveer met de taartjes.
Ham-aspergetaartje met salade is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van zeevruchten en zeeaster »
Franse salade niçoise »
Frisse salade met makreel »
Salade met cranberrypaté-toast »
Ovenschotel met boursin en ham »
Warme bonensalade met krokante ham »
Schorseneren met ham en ei »
Sandwich ham met geroosterde tomaat »