Gebakken kabeljauw met sjalotten-cranberrycompote

2
35 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen twee grote aardappelen schoon onder stromend water en snijd in lengte in plakken van ca. 1/2 cm dik. Kook in pan met weinig water en zout aardappelplakken ca. 5 minuten half gaar. Pel sjalotten en snijd in 8 partjes. Verhit in pan 1 eetlepel olie en bak sjalot in 3 minuten bruin. Voeg 1/2 dl water toe en laat sjalotte afgedekt in ca. 4 minuten zachtjes smoren. Roer cranberry compote en balsamicoazijn erdoor en verwarm op ca. 2 minuten op laag vuur. Breng compote op smaak met zout en peper. Verwarm grillpan of droge koekenpan tot gloeiend heet. Bestrijk aardappelplakken dun met ca. 1 eetlepel olie en rooster in grillpan in ca. 8 minuten mooi bruin en beetgaar, halverwege keren. Snijd kabeljauwhaasje in twee gelijke stukken en wrijf in met zout en peper en wentel door bloem. Verhit in koekenpan rest van olie. Bak kabeljauw in ca. 6 minuten gaar, keer halverwege voorzichtig. Leg plakken geroosterde aardappel dakpansgewijs op twee borden. Leg kabeljauw erop. Schep sjalotte-cranberrycompote ernaast. Serveer met komkommersalade met kappertjes.

Gebakken kabeljauw met sjalotten-cranberrycompote is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept