Gestoofd konijn

4
2u40 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ui pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten fijn hakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Amandelen grof malen in keukenmachine.
  • 2 In grote braadpan olie verhitten. Konijnenbouten rondom bruin braden. Uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. In braadvet ui glazig fruiten. Knoflook, amandelen, laurier, piment en kaneelstokje kort meebakken. Stukjes tomaat erdoor roeren en ca. 1 minuut op hoog vuur meebakken. Tomatenpuree en wijn toevoegen en alles aan de kook brengen. Konijn terugdoen in pan en met deksel schuin op pan in ca. 1 1/4 uur zachtjes gaar stoven, af en toe roeren. Intussen amandelschaafsel in droge koekenpan goudbruin roosteren. Stoofschotel op smaak brengen met zout, peper en eventueel suiker. Naar smaak binden. Amandelschaafsel erover strooien. Lekker met aardappelpuree met olijfolie en bijvoorbeeld sperziebonen.

Gestoofd konijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree met gepofte knoflook
30 min Bijgerecht
Bekijk recept