Lamsrack met tuinbonen

4
40 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Kruidenblaadjes van steeltjes plukken en fijn snijden. Knoflook pellen en uitpersen. Lamsvlees inwrijven met knoflook en bestrooien met peper en zout. In koekenpan helft van olie verhitten, vlees bestrooien met peper en zout en in ca. 25 minuten rosé bakken, af en toe keren. Intussen in grote koekenpan of wok rest van olie verhitten. Bosuitjes ca. 1 minuut aanfruiten. Tuinboontjes en helft van kruiden toevoegen en mengsel nog ca. 1 minuut roerbakken. Vervolgens bouillonblokje erboven verkruimelen en ca. 2 dl water toevoegen. Bonenmengsel aan de kook brengen en vervolgens afgedekt op laag vuur in ca. 10 minuten gaar koken. Intussen maizena met 2 el kookvocht losroeren en mengen met yoghurt. Maizenamengsel al roerend bij bonenmengsel gieten en even doorwarmen. Lamsracks halveren en verdelen over vier borden. Peper en zout naar smaak aan bonen toevoegen en vlak voor serveren bestrooien met rest van kruiden.

Lamsrack met tuinbonen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde ribkarbonade met tagliatelle en tuinbonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met salsa verde
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met zomerboontjes
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept