Parelhoen met appelcompote

4
1u30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de parelhoen ca. 30 min. van tevoren op kamertemperatuur komen. Roer in een kommetje de chilipoeder, kaneel, peper en het zout door elkaar. Strooi 1 tl kruiden in de buikholte van de parelhoen. Stop 1 el boter in de buikholte. Bestrooi de parelhoen met de rest van de kruiden.
  • 2 Verhit de rest van de boter en de olijfolie in een braadpan en bak de parelhoen in ca. 10 min. rondom bruin. Plet de knoflooktenen met de platte kant van een mes en voeg samen met ⅔ van de rozemarijn toe aan het bakvet. Braad de parelhoen met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar, keer regelmatig.
  • 3 Schil ondertussen de appels en snijd in blokjes. Kook in een pan de appels met de cider in ca. 10 min. zachtjes gaar en laat het vocht verdampen. Leg de parelhoen op een schaal en laat ca. 5 min. rusten. Ris de rest van de rozemarijnnaaldjes van het takje, snijd fijn en roer door de compote. Serveer apart bij de parelhoen. Serveer met aardappelkroketjes en gesmoorde spitskool.

Parelhoen met appelcompote is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkool met hamlappen en appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Franse kip
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Applecrumble met hazelnoten
10 min Gebak
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept