Mozzarella-courgettetaart

2
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kom de bloem, gist en het zout. Voeg de olie en het lauwwarme water toe en kneed het geheel in ca. 10 min. tot een elastisch deeg. Vorm het deeg tot een bal en laat afgedekt ca. 1 uur rijzen. Verwarm ondertussen de grill voor op de hoogste stand.
  • 2 Snijd de courgette in plakjes van ca. 3 mm dik. Rooster de courgette op een rooster ca. 15 cm onder de hete grill in ca. 8 min. mooi bruin, keer halverwege. Snijd ondertussen de mozzarella met een scherp mes in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand
  • 5
  • 3 Vet de vorm in. Kneed het deeg nogmaals goed door. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap ca. 2 cm groter dan de vorm. Bekleed de vorm hiermee en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak in het midden van de oven de bodem ca. 15 min.
  • 4 Neem de bodem uit de oven (oven aan laten staan) en bestrooi met ¾ van de Parmezaanse kaas. Leg de courgette en mozzarella dakpansgewijs in de vorm. Verdeel de pesto in - dotjes - erover. Bestrooi met de rest van de kaas en bestrooi royaal met peper en zeezout. Bak in het midden van de oven de taart in ca. 5 min.

Mozzarella-courgettetaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige courgettetaart met zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle courgettetaart
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettetaart met geitenkaas en beenham
25 min
Bekijk recept
Courgettetaart met spinazie
Bekijk recept

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept