Pizza Margherita

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem, gist en zout boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de olie en het lauwe water. Begin met de vingers vanuit het midden te mengen. Ga over tot kneden zodra er een samenhangend deeg ontstaat. Kneed 10 min. tot een soepel, elastisch deeg. Maak een deegbal en laat deze in een grote kom, afgedekt met vochtige theedoek, op een warme plek minimaal 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel het vel van de tomaat eraf. Snijd het vruchtvlees in plakken. Duw het deeg plat. Verdeel het in gelijke stukken en rol met de met bloem bestoven deegroller uit tot flinterdunne, ronde lappen. Snijd de mozzarella in plakken. Beleg elke pizzabodem met tomaat, mozzarella en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met de olie.
  • 3 Bak de pizza's één voor één in 8-10 min. in het midden van de oven krokant en gaar. Snijd een pizza, zodra deze klaar is, in punten en eet de pizza op terwijl de volgende in de oven ligt.

Pizza Margherita is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza margherita
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza met kastanjechampignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli-briepizza met cashewnoten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza met broccoli en brie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept