Biefstuk met karwijsaus

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sla wassen, uitslaan en in stukjes scheuren. Sjalotjes pellen en snipperen. Augurken in schuine plakjes snijden. Karwijzaad (in vijzel met stamper of met deegroller) pletten. In droge koekenpan bacon zeer krokant uitbakken. In koekenpan boter verhitten en biefstukken in ca. 4 minuten medium gaar bakken, halverwege keren. Uit pan halen, bestrooien met zout en peper en warm houden in aluminiumfolie. In bakvet karwijzaad met sjalotjes ca. 1 minuut fruiten. Bloem erover strooien en ca. 1 minuut al omscheppend zachtjes bakken. Slagroom al roerend toevoegen en saus op smaak brengen met zout en peper. Plakjes augurk toevoegen en kort meewarmen. Sla in midden van vier borden leggen, biefstukjes erop leggen en daarop krokante bacon. Saus met plakjes zure bom eromheen verdelen. Serveren met tomatensalade en geroosterde of gebakken aardappels.

Biefstuk met karwijsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nieuwjaarrecept Gebraden Parelhoen Met Sinaasappel-En Karwijsaus En Groenten
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept