Gemarineerde kalkoenspiesjes met nectarinecompote

4
45 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In kom mosterd, honing, sinaasappelsap en 4 eetlepels olie tot marinade kloppen. Kalkoenfilets in lengte halveren, in kom doen. Helft van marinade door kalkoenfilet scheppen. In koelkast ca. 20 minuten laten marineren. Intussen nectarines schillen en vruchtvlees in blokjes snijden. Sjalot pellen en fijnsnipperen. In koekenpan rest van olie verhitten en sjalot ca. 1 minuut fruiten. Nectarineblokjes en rest van marinade toevoegen, 1 minuut al omscheppend meebakken. Compote op smaak brengen met zout en peper. Blaadjes van munt erboven fijn knippen. Compote omscheppen en overdoen in schaal.
  • 2 Satéstokjes in bak met koud water weken. Kalkoenfilet uit marinade nemen, laten uitlekken. Vlees aan stokjes rijgen en bestrooien met peper. Kalkoenspiesjes op barbecue of grillpan in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Serveren met lauwwarme nectarinecompote en witte rijst.

Gemarineerde kalkoenspiesjes met nectarinecompote is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept