Kip in yoghurt met mangochutney

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 7 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Roer in een kleine schaal de yoghurt, currypasta en olie door elkaar. Wentel de kip door de yoghurt en marineer de kip 20 min. op kamertemperatuur. Draai de kip halverwege nog een keer in de marinade om.
  • 2 Verwarm intussen de oven voor op 200 °C en bak de naanbroden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking af.
  • 3 Schil de mango, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng het met de koriander, de gember en naar smaak zout en peper.
  • 4 Verhit de grillpan goed voor. Leg de kipfilets in de pan en gril ze ca. 5 min. tot ze van de ribbels van de pan loslaten. Keer de filets en gril de andere kant ook 5 minuten.
  • 5 Scheur de naanbroden in tweeën en verdeel ze over 4 borden. Snijd de kip in plakjes en leg ze op het naanbrood. Serveer de mangochutney erbij. Lekker met een spinaziesalade.

Kip in yoghurt met mangochutney is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Taartjes met duo van pensen en mangochutney
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knapperige aubergines op Indiase wijze
Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept