Curry van bloemkool met linzen en minigehaktballetjes

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de stronk van de bloemkool en verdeel de kool in middelgrote roosjes. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de soepballetjes rondom goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord.
  • 2 Schep de uien door het bakvet in de pan en fruit ze 3 min. op zacht vuur. Roer de currypasta door de uien en bak alles nog 1 min. Schep de bloemkoolroosjes erdoor en voeg de kokosmelk toe. Breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de groente zachtjes 5 min.
  • 3 Spoel ondertussen de linzen af in een zeef. Schep de linzen en de gehaktballetjes door de bloemkool en stoof alles nog 5 min. Snijd de koriander fijn. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en strooi de koriander erover.

Curry van bloemkool met linzen en minigehaktballetjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise nasi met minigehaktballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkel-slastamppot met gehaktballetjes in mosterdsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rigatoni met pittige tomatensaus en minigehaktballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept