Griekse aardappelschotel

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de aubergineblokjes in een vergiet om met 1 eetlepel zout en laat ze 10 minuten staan. Spoel de blokjes af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier. Roerbak de aubergine in 2 eetlepels olijfolie met de paprika en 1 gesnipperde ui 5 minuten op hoog vuur en schep ze in de ovenschaal.
  • 2 Bak het gehakt in de rest van de olijfolie rul, voeg de tweede gesnipperde ui en zout en peper naar smaak toe en roerbak nog ca. 3 minuten. Schenk de Aardappel Anders in een maatkan, schenk de melk in de pot, schud de inhoud met de deksel erop los en roer dit bij de saus in de maatkan.
  • 3 Schep de gehaktsaus op de groenten in de ovenschaal, verdeel de krieltjes erover en schenk gelijkmatig de Aardappel Anders erop. Zet de schotel 45 minuten in de oven.

Griekse aardappelschotel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met gerookte makreel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met geitenkaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met kropsla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept