Fazant met chocoladesaus

4
1u15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de fazant met peper. Verhit ⅔ van de boter in een hapjespan en braad de fazant eerst 20 min. aan. Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de tomaten in blokjes en hak de amandelen fijn.
  • 2 Verhit de rest van de boter in een steelpan en voeg hieraan de ui en rode peper toe. Pers de knoflook boven de ui en fruit deze ca. 3 min. zachtjes. Voeg de tomaten, amandelen, rozijnen, speculaaskruiden en een kippenbouillonblokje met het water toe aan het uienmengsel.
  • 3 Laat de saus ca. 5 min. zachtjes koken. Pureer de saus in een keukenmachine. Braad de fazant in ca. 45 min. gaar. Voeg de saus toe aan de fazant, breng de saus aan de kook en laat de fazant met de deksel op de pan in ca. 20 min. gaar sudderen.
  • 4 Leg de fazant op een warme schaal en houd warm. Breek de chocolade in kleine stukjes en roer door de saus. Laat de chocoladesaus ca. 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper. Schenk een beetje chocoladesaus over de fazant en serveer de rest in een sauskom.

Fazant met chocoladesaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Dame blanche
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladedip met aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept