Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
40 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
1 kg aardappels (kruimig)
800 g venkel
zout
6 gedroogde tomaten in olie (potje)
8 takjes dille
2 pakjes gravad lachs (à 100 g)
100 g (Hollandse)garnalen
1 dl melk
25 g boter of margarine
(versgemalen) peper
Bereiding
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Venkel wassen en groen bewaren. Venkel in vieren snijden, harde kern verwijderen en venkel in kleine stukjes snijden. In ruime pan aardappels met water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan venkel in ca. 15 minuten gaar koken. Tomaten in stukjes snijden. Dille en venkelgroen fijnhakken. Plakjes zalm halveren. Elk plakje om ca. 1/2 eetlepel garnalen 'draperen'. In magnetron of pan melk verwarmen. Aardappels en venkel afgieten, kookvocht van venkel opvangen. Met pureestamper aardappels fijnmaken. Boter en melk toevoegen. Venkel, zongedroogde tomaat, venkelgroen en dille erdoor scheppen en eventueel scheutje kookvocht van venkel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Venkelstamppot over vier borden verdelen en garneren met 'zalmroosjes'.
Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Nasi met garnalen »
Ananascurry met garnalen »
Curry met groene kool en garnalen »
Chinese lasagne met gehakt en garnalen »
Venkelstamppot met groenteschnitzel »
Boerenkool-venkelstamppot met kip »
Tomaten-venkelstamppot »
Snelle venkelstamppot met jus »