Spaghetti met pittige tomaten-mosselsaus en basilicum

4
50 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Kapotte schelpen verwijderen. Mosselen met laurier in grote pan leggen en witte wijn erbij gieten. Mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen weggooien. Van 3/4 van mosselen schelpen verwijderen. Rest van mosselen in kookvocht laten. Alle mosselen tot bereiding op koele plek zetten.
  • 2 Knoflook pellen en snipperen, chilipepertje heel fijn snijden. In pan olie verwarmen en hierin knoflook en chilipeper ca. 1 minuut fruiten. Tomaten met sap en 11/2 dl van mosselvocht toevoegen. Saus op middelhoog vuur in ca. 15 minuten tot helft inkoken. Mosselen zonder schelp laatste 2 minuten meewarmen in saus. Mosselen in schelp in mosselvocht verwarmen. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op verpakking in ruim water met zout beetgaar koken. Spaghetti afgieten en met mossel-tomatensaus mengen.Grote blaadjes van basilicum kleinscheuren. Basilicum en mosselen in schelp door pasta mengen, direct serveren.

Spaghetti met pittige tomaten-mosselsaus en basilicum is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept