Mosselen uit de pan met venkel, spekjes en Noilly Prat

2
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Kapotte schelpen verwijderen. Knoflook pellen en fijnhakken. Harde kern van venkel verwijderen, venkel over breedte in dunne reepjes snijden. Venkelgroen achterhouden voor garnering. Reepjes venkel wassen.In grote pan olijfolie verhitten en hierin spekblokjes uitbakken. Spekjes uit pan nemen en uit laten lekken op keukenpapier.
  • 2 In bakvet knoflook en venkelreepjes al omscheppend ca. 5 minuten op laag vuur bakken, tot venkel zacht is. Dragon, mosselen en Noilly Prat toevoegen. Mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen verwijderen. Spekjes en venkelgroen door mosselen scheppen. Lekker met ciabattabrood en sausjes.

Mosselen uit de pan met venkel, spekjes en Noilly Prat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gevogeltebouillon
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pakketje van zeewolf
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met krab en koffiemousse
Snack
Bekijk recept
Gebakken kalfslapje met asperges en roomsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept