Teriyaki-kalkoen met champignons en waterkers

4
50 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Teriyaki-marinade in kommetje schenken. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Gemberwortel schillen en heel fijn snijden. Gember, honing en olie door marinaderoeren.Champignons schoonvegen met keukenpapier. Kalkoenfilets in grote ovenschaal leggen, champignons er omheen en ertussen leggen. Marinade over kalkoen en champignons schenken. Schaal in midden van oven in ca. 20 minuten gaar laten worden. Vlees en champignons regelmatig keren. Af en toe bedruipen met marinade.Intussen bosuitjes schuin in dunne ringen snijden. Vlak voor einde berei-dingstijd van kalkoen, eiermie volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden. Kalkoen uit oven in dunne mooie plakjes snijden. Mie afgieten en kalkoen samen met champignons, bosuitjes en waterkers door mie mengen. Marinadevocht erover schenken en opdienen.

Teriyaki-kalkoen met champignons en waterkers is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Teriyakispiesen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia op mihoensalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzels op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept