Bolognesesaus

4
1uur-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan 1/2 liter water aan de kook brengen. Bouillontablet erin oplossen en 1 1/2 dl afmeten (rest wordt niet gebruikt). Ui pellen en snipperen. Wortel en bleekselderij wassen en klein snijden. Ontbijtspek in blokjes snijden. In pan boter verhitten en gehakt rul bakken. Ui, wortel, bleekselderij en spek toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.Wijn en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en ca. 10 minuten op hoog vuur laten inkoken. Tomatenpuree toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. In pannetje melk verhitten en vervolgens aan saus toevoegen. Op laag vuur met deksel schuin op pan saus ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Serveren met spaghetti en versgeraspte parmezaanse kaas.

Bolognesesaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Funpasta met bolognesesaus en maïs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bolognesesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Funpasta met bolognesesaus en maïs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bolognesesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept