Peposo met ui en kruidnagel

10
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150 °C. Neem een grote pan waar de ingrediënten precies in passen. Leg eerst een paar schenkels in de pan en daar bovenop een paar hele tenen knoflook en de laurierblaadjes. Strooi er vervolgens 1 el peper, een deel van de ui en zout naar smaak over. Leg hier 2 kruidnagels op en dan weer een laag schenkel en ui. Ga zo laag voor laag door tot alle ingrediënten op zijn en de pan bijna vol is. Schenk de wijn en de bouillon erover en breng aan de kook. Dek de pan strak af met een dubbele laag aluminiumfolie en zet hem ongeveer 6 uur (of tot het vlees mals is) in de oven. Laat iets afkoelen.
  • 2 Schep het bovendrijvende vet uit de pan en verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Schep het vlees uit de pan en pureer het stoofvocht. Pluk het vlees van het bot en doe het vlees terug in de pan. Het bot wordt niet gebruikt. Breng op smaak met zout en serveer met pasta en broccoli.

Peposo met ui en kruidnagel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Zoete runderstoof met pompoen
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Peposo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept