Frisse kipburger

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pluk de blaadjes van de munt. Snijd de bosuitje in ringetjes en de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes.
  • 2 Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de helft van de munt en de helft van de koriander fijn. Bewaar de rest voor garnering.
  • 3 Meng het kip-kalkoengehakt met de sesam, munt, koriander, maizena, het limoenrasp en de helft van de bosui. Voeg peper en zout toe.Vorm met natte handen 4 ovale burgers van het kipmengsel.
  • 4 Meng de mayonaise met de rest van de bosui. Breng op smaak met het limoensap en peper en zout.
  • 5 Verhit de grillpan. Halveer de broodjes en leg ze met de snijkant 30 sec in de grillpan. Gril de kipburgers 6-8 min. Keer regelmatig.Beleg elk broodje met de sla. Leg de burger erop en verdeel de komkommer, radijs en limoen-mayonaise en achtergehouden kruiden erover.

Frisse kipburger is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kipburger met Zeeuwse spruitjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipburger met spinazie
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipburger
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipburger met pittige komkommersalsa
25 min
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept