Winterminestrone met soepstengels

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng bloem met het bakpoeder, Italiaanse kruiden en zout in een kom. Maak een kuiltje en schenk er de olie en 100 ml water in. Kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in stukjes en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne stengels van ca. 25 cm lang. Leg de soepstengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 min. goudbruin.
  • 2 Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn en de winterpeen in blokjes. Snijd de tomaten aan één kant kruislings in. Dompel ze eerst in kokend water en dan in koud water. Pel ze, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • 3 Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de peen en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. Schenk er
  • 15 liter water erbij en voeg de bouillontabletten en tomaat toe. Breng aan de kook en laat 30 min. op laag vuur koken.
  • 4 Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti in stukken boven de soep. Laat nog 8 min. zachtjes koken. Voeg 2 min. voor het serveren de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de soepstengels. Bon appétit!

Winterminestrone met soepstengels is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Artisjokkenpuree met munt
10 min Snack
Bekijk recept
Eenvoudige courgettesoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Camembert uit de oven met rozemarijn
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Winterminestrone met bruine bonen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterminestrone met pastaschelpjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterminestrone
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterminestrone met crostini
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept