Salade niçoise met makreel

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis fijn. Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn.
  • 2 Marineer de sjalotten 5 min. in de azijn. Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe.
  • 3 Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in partjes. Houd een paar partjes achter ter garnering. Meng de partjes ei met een vork met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie tot een egale massa. Voeg peper en zout toe.
  • 4 Schil de aardappelen. Snijd ze in plakjes en kook 7 min. in ruim kokend water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in 7 min. beetgaar.
  • 5 Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing. Verdeel over de borden.
  • 6 Maak met behulp van 2 eetlepels ovalen balletjes (quenelles) van het makreelmengsel en leg ze op of naast de salade. Garneer met de achtergehouden partjes ei en eventueel extra quenelles.

Salade niçoise met makreel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept