Bonensalade met tonijn en amandelen

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 5 min. krokant. Laat afkoelen op een bord. Hak de amandelen grof.
  • 2 Marineer de ui 5 min. in het sinaasappelsap. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken. Schep door de dressing.
  • 3 Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes. Kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Meng ze nog warm met de kidneybonen.
  • 4 Pureer de tonijn met de mayonaise, 4 el water en peper en zout glad. Verdeel de salade over 4 borden, schep de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de amandelen. Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.

Bonensalade met tonijn en amandelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleesspies met pesto-bonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept