Zalm in soja-honingsaus

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • 2 Halveer de wortels in de lengte. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak ze op hoog vuur 2 min. aan. Voeg 1 el honing, 3 el sojasaus en de azijn toe. Doe de deksel op de pan en stoof de wortels op laag vuur in ca. 10 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Meng ondertussen de rest van de honing met de rest van de sojasaus. Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrijk met de soja-honingsaus en bestrooi met peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 6 min. gaar, keer halverwege. Verdeel de zalm over 4 borden en serveer met de rijst en de wortels. Bestrooi met het sesamzaad.

Zalm in soja-honingsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept
Rachel Khoo's pad elzas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met soja-honingsaus
10 min Snack
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept