Hamlappen met peer

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Bestrooi ondertussen het vlees met peper en zout. Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. bruin. Keer halverwege. Neem uit de pan. Bak de ui 2 min. in dezelfde pan. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakken. Voeg met het sap toe aan de ui en champignons. Leg het vlees terug in de pan en laat 6 min. stoven zonder deksel.
  • 2 Verhit 20 g boter in een hapjespan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af. Vang wat kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de resterende boter, wat kookvocht, peper en zout tot puree. Verdeel met de spinazie, het vlees en de perenjus over 4 borden.

Hamlappen met peer is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Korma vlees met korianderrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle goulash
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept