Geroosterde meerval met chili-olie en citroen

2
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Grillpan gloeiend heet laten worden. Peterselie heel fijnhakken. Citroenen schoon boenen en 1 1/2 citroen in 6 dikke plakjes snijden. Andere halve citroen uitpersen. Meervalfilet droogdeppen met keukenpapier, in 2 gelijke stukken snijden en inwrijven met 1 eetlepel citroensap en 1 1/2 eetlepel chili-olie. Plakjes citroen bestrijken met chili-olie. Twee borden voorverwarmen. In grillpan meervalfilets in ca. 5-7 minuten goudbruin en gaar roosteren, halverwege keren. Meervalfilets op warme borden leggen. Plakjes citroen in grillpan in ca. 1 minuut bruin roosteren. Rest van chili-olie over vis druppelen. Zout en peper erboven malen en peterselie erover strooien. Plakjes citroen erop leggen. Serveren met gebakken aardappels in de schil en gegrilde tomaten.

Geroosterde meerval met chili-olie en citroen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept