Tagliatelle carbonara

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de Pecorino en de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los met de slagroom. Voeg 1 el Pecorino Romano, 1 el Parmezaanse kaas (per 4 personen) en wat peper toe. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet af, maar vang het kookvocht op.
  • 2 Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de spekblokjes met nog wat peper op middelhoog uur in 8 min. bruin. Voeg een soepopscheplepel kookvocht van de tagliatelle toe. Schep de tagliatelle bij het spek in de pan en roer snel op hoog vuur om. Schenk het ei-slagroom mengsel en nog een soepopscheplepel kookvocht bij de tagliatelle. Schep nog 2 min. snel om op hoog vuur. Verdeel over de borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas en de Pecorino erover. Serveer direct.

Tagliatelle carbonara is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta carbonara met tuinbonen en ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept