Ribeye in merlot

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knoflook pellen en met bolle kant van eetlepel in schaal pletten. Tijm boven knoflook fijn knippen. Shii-takes schoonvegen met keukenpapier en grote exemplaren halveren. Shii-takes, wijn en 1 eetlepel olie aan knoflook toevoegen en door elkaar roeren. Vlees erin leggen en ca. 15 minuten marineren, af en toe omscheppen. Sjalotten pellen en fijnsnipperen.
  • 2 Vlees uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier. In steelpan 1/2 eetlepel boter smelten en sjalotjes in ca. 3 minuten op laag vuur glazig bakken. Marinade (met shii-takes) en vleesfond toevoegen. In ca. 5 minuten shii-takes zacht laten worden en marinade tot helft laten inkoken. Intussen (grill)pan heet laten worden. Rest van olie en boter verhitten. Vlees in ca. 10 minuten bruin bakken, halverwege keren. Op vier (voorverwarmde) borden leggen. Bestrooien met zout en peper. Ingekookte marinade met shii-takes aan bakvet toevoegen en aanbaksels losroeren. Op smaak brengen met zout en peper. Merlot-jus en shii-takes over vlees verdelen. Serveren met frites en gemengde salade.

Ribeye in merlot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met bramensaus en knolselderij-tijmpuree
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige winterwijn
95 min-
Bekijk recept
Aardappelpoffertjes met kruidenroomkaas en five-spice beef
45 min-
Bekijk recept
Ribeye In Merlot
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde ribeye met shiitakeboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept