Risotto met groene groenten

4
55 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de bosuitjes in de lengte. Snijd de bosuirepen in stukjes van 3 cm. Snipper de sjalot. Snijd ca. 1 ½ cm van de onderkant van de asperges af en snijd de asperges schuin in stukjes van 2 cm. Houd de kopjes apart. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts. Halveer de haricots verts.
  • 2 Verhit de helft van de boter in een pan. Fruit de bosui ca. 3 min. en schep uit de pan. Voeg de sjalot en de asperges toe aan het bakvet en fruit ca. 3 min. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend ca. 2 min. tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe, laat verdampen en voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe. Verkruimel de kruidenbouillontablet erboven en kook de rijst onafgedekt zachtjes ca. 20 min.
  • 3 Breng in een andere pan water met snufje zout aan de kook. Kook de sugar snaps, haricots verts en de aspergekopppen 6-8 min. Laat uitlekken in een vergiet. Schep de sugar snaps, haricots verts, aspergekoppen en de bosui door de rijst en warm al omscheppend nog ca. 5 min. mee. Schep de rest van de boter door de rijst (eventueel extra water toevoegen). Breng op smaak met peper en zout.

Risotto met groene groenten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept