Kabeljauw met asperges en rucolasalsa

4
20 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 2 cm. Schil het onderste deel van de asperges als ze wat droog of houtig aanvoelen. Halveer hele dikke asperges een keer in de lengte. Kook de asperges 5 min. in ruim water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken
  • 2 Leg de asperges naast elkaar in een grote ovenschaal. Snijd de kabeljauw­filet in plakken van 1/2 cm dik. Leg de plakken dakpansgewijs op de asperges. Bestrooi de vis met zout en peper en druppel er 2 el olie over. Schenk de wijn in de schaal. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de vis in ca. 12 min. gaar worden.
  • 3 Roer intussen de rucola, de olijven en de resterende 2 el olie door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • 4 Schep een deel van de rucolasalsa op de vis. Lekker met gekookte nieuwe aardappeltjes.

Kabeljauw met asperges en rucolasalsa is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsentrecote met rucolasalsa en gekarameliseerde tomaatjes
1u30 min
Bekijk recept
Kip en pompoen uit de oven
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Piadina met tonijn, rode ui en rucolasalsa
20 min
Bekijk recept
Moederdagrecept Kalfsentrecote Met Rucolasalsa En Gekarameliseerde Trostomaa
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept