Gesmoord varkensvlees
3
sterren op basis van
4
stem(men)
person
4
timer
30 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
2 tomaten
3 bosuitjes
400 g hamlappen
2 el olie
3½ el Balinese kruidenpasta (zie tip)
4 el ketjap manis
peper
nootmuskaat
Bereiding
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. Bosuitjes in stukjes van 2 cm snijden. Vlees in dunne plakjes (dwars op de draad) snijden. In wok olie verhitten en kruidenpasta al omscheppend fruiten tot het lekker gaat ruiken. Plakjes vlees toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken. Bosui, tomaat, ketjap en 1 dl water erdoor scheppen en vlees in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat. Serveren met rijst en sperziebonen of komkommersalade.
Gesmoord varkensvlees is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Zoetkruidig varkensvlees »
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs »
Reepjes varkensvlees in pittige saus »
Saté babi »
Venkel in melk gesmoord »
Provençaalse zeevruchten-aardappelschotel »
Gesmoord rundvlees in kruidige saus »
Smoor daging (in ketjap gesmoord rundvlees) »