Groentespiesen met ansjovisdip

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit barbecue. Groenten schoonmaken. Aubergine en courgette in dikke plakken snijden. Plakken aubergine in vieren en courgette doormidden snijden. Paprika's in min of meer gelijke stukken snijden. Ui en knoflook uit pakket pellen. Ui in 4 plakken snijden. 1 teentje knoflook heel laten, rest fijnsnijden. Ansjovis laten uitlekken. Tijmblaadjes van takjes afrissen. 2 el olie met tijm en de groenteblokjes mengen. Aan stokjes rijgen. Stokbroden halveren, met wat olie bedruppelen en met teentje knoflook inwrijven. 5 el olie en boter verhitten in klein pannetje, fijngesneden knoflook en ansjovis erdoor roeren. Op laag vuur ansjovis smelten, roeren tot gladde saus is ontstaan. Ondertussen op barbecue of grill groentespiesen en brood roosteren. Ansjovisdip over 4 kommetjes verdelen, op 4 borden zetten en spiesen en brood erbij geven.

Groentespiesen met ansjovisdip is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Radijs met knoflook-ansjovisdip
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ansjovis-knoflookdip met rauwe groenten
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met ansjovisdip
15 min Snack
Bekijk recept
Groenten met ansjovisdip
20 min Snack
Bekijk recept

Vegaburger met gegrilde groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yoghurt-avocadodip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vlees-groentespies met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentespies to go
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept