Paprika-tomatensoep met vispatécrostini

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven verwarmen op 220 °C. Blaadjes van basilicum apart houden en steeltjes fijnsnijden. Tomaten in stukjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. 4 el olijfolie in diepe pan verhitten en hierin ui 3 min. bakken. Knoflook toevoegen en1 min. meebakken. Tomaten en basilicumsteeltjes toevoegen en nog 2 min. bakken. Paprika's met vocht uit pot en nog 1/2 l water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontabletten toevoegen en roeren tot ze zijn opgelost. Soep 10 min. zachtjes koken. Soep met staafmixer in paar min. helemaal fijnmalen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Ciabatta in 16 sneetjes snijden. Aan beide kanten met beetje olijfolie bestrijken, op bakplaat leggen en 5 min. in hete oven bakken. Dun met vispaté bestrijken en op elk 1 blaadje basilicum leggen. Soep in 4 soepborden scheppen, rest basilicum erover knippen en crostini met vispaté erbij geven.

Paprika-tomatensoep met vispatécrostini is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept