Zeeuws vispotje

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de uien en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verhit de olie en boter in een hapjespan en bak de ui en knoflook op laag vuur 5 min. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Voeg toe aan de ui en knoflook en schenk de wijn erbij.
  • 2 Stoof met de deksel op de pan nog 10 min. Snijd de kabeljauw en zalm in stukken van 5 cm en bestrooi met peper en zout. Voeg toe aan het mengsel in de pan en laat in 6 min. net gaar worden. Snijd de peterselie fijn. Voeg de laatste 2 min. de mosselen toe. Doe op het laatste moment de Hollandse garnalen erbij en bestrooi het vispotje met de peterselie.

Zeeuws vispotje is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vispotje met witte wijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispotje met groenten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispotje met frites
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispotje met bonen, maïs en kabeljauw
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Yellow fin sole met zuurkool
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken sliptong met dragonmayonaise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met appel en dragon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Struisvogelbiefstuk met rode-portjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept