Gegrilde zalm met avocadomousse

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de citroen schoon, rasp de gele schil (1 tl per 4 personen) van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pureer de avocado met de staafmixer of in de keukenmachine met de helft van het citroensap en de zure room. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  • 2 Snijd de bieslook fijn. Roer daarna de helft van de bieslook erdoor. Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets dun met de olie en rooster de zalmfilets 3 min. per kant, tot ze vanbuiten bruin en vanbinnen rosé zijn. Bedruppel de zalmfilets met de rest van het citroensap. Breng de vis op smaak met de citroenrasp, peper en zout. Serveer de zalmfilets met de avocadomousse en bestrooi het gerecht met de rest van de bieslook.

Gegrilde zalm met avocadomousse is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sint-jakobsschelpen op avocadomousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Avocadomousse in tomatensaus
10 min Snack
Bekijk recept
Avocadomousse met chorizo
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Avocadomousse
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept