Zeewolf in parmaham

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd uit het midden van de knolselderij 4 plakken van cm dik. Snijd de rest in blokjes. Stoof de plakken met 1 el boter, 1 el citroensap, 100 ml water en zout in 6-8 minuten gaar. Laat het vocht verdampen. Stoof de blokjes knolselderij in een andere pan met de rest van de boter, 1 el citroensap en 2 el water 4-6 minuten. Schep de appelstroop en tijm erdoor en verwarm de selderijblokjes nog 3-4 minuten tot ze een glanzend laagje hebben. Halveer de zeewolffilets. Wrijf ze in met citroensap en (versgemalen) zwarte peper en wikkel elk stuk stevig in parmaham. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 minuten net gaar en mooi bruin. Haal de vis uit de pan. Roer het vanillemerg met 1 el citroensap en de visfond door het bakvet en laat het geheel even inkoken tot een volle jus. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de gare knolselderijplakken in een hete grillpan snel bruin. Leg de plakken op 4 warme borden. Schep er een bergje knolselderijblokjes op, leg de gebakken vis erop en druppel de saus erover.

Zeewolf in parmaham is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept

Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolf met groenten
Bekijk recept
Zuurkool met vis
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept