Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
3
sterren op basis van
5
stem(men)
person
4
timer
15 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
2 el sojasaus
4 el sesamolie (flesje 250 ml)
2 el droge sherry
2 tl maizena
400 g biefstuk (in plakjes)
3 el zonnebloemolie
4 cm verse gemberwortel ((zakje 150 g), geraspt)
3 el oestersaus (flesje 250 ml)
2 zakjes bosui ((3 stuks), in schuine ringetjes van 3 cm)
½ zak ongezouten cashewnoten (a 150 g)
Bereiding
Meng de sojasaus, sesamolie, sherry en maizena in een kom. Schep de biefstuk erdoor en laat 20 min. marineren.
Verhit een wok, schenk de zonnebloemolie erin en wacht tot de olie gaat walmen. Neem de biefstuk uit de marinade en laat even uitlekken. Bewaar de marinade. Roerbak de biefstuk 4 min. in de wok en laat uitlekken in een vergiet. Schenk de helft van de zonnebloemolie in een hittebestendige kom, deze olie wordt niet meer gebruikt.
Roerbak de gember in dezelfde wok 1 min. op matig vuur. Voeg de marinade en oestersaus toe en breng aan de kook. Schep de biefstuk, bosui en cashewnoten erdoor en verwarm al omscheppend nog 2 min. Lekker met witte rijst en geroerbakte paksoi.
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Garnalencocktail met rode peper en komkommer »
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette »
Roergebakken groenten »
Biefstukreepjes met komijn en paprika »
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing »
broodjes biefstuk uit Portugal »
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels »
Biefstuk met mosterdsaus en frites »