Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 9 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalotten. Smelt ⅓ van de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten op laag vuur totdat ze glazig zijn. Schenk de wildfond en de port bij de sjalotten in de pan, leg de jeneverbessen erbij en laat de saus in 30 min. inkoken tot ca. 150 ml (per 4 personen).
  • 2 Week de gelatine in koud water. Bestrijk de hertenbiefstukken dun met olie en bestrooi ze met (zee)zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de biefstukken in 3-4 min. aan weerszijden bruin. Laat ze even rusten onder aluminiumfolie.
  • 3 Neem de pan met saus van het vuur en los hierin de gelatine op. Snijd de rest van de boter in kleine klontjes en roer ze snel door de saus (door de gelatine zal de boter de saus kunnen binden). Breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout, verwijder voor het serveren de jeneverbessen.

Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug met geroosterde groenten
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept