Lichte salade niçoise

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten. Breng een pan water aan de kook en kook ze 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen. Kook in hetzelfde water de eieren in 7 min. hard. Snijd de tomaten en de artisjokharten doormidden.
  • 2 Haal de slabladeren los en was ze. Verdeel de sla over de borden. Meng de haricots verts met de tomaten, de artisjok en de uien. Verdeel over de sla. Maak de tonijn los met een vork en leg erop. Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg deze op de sla.
  • 3 Meng de mayonaise met 2 el water en breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing over de salade. Lekker met stokbrood of ciabatta.

Lichte salade niçoise is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pastasalade à la niçoise
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tonijnkroon à la niçoise
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade niçoise van slaharten (of mediterrane salade)
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aubergineprutje
30-60 min -
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept