Roerbakgroenten met gembersaus

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Gember schillen en klein snijden. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In kleine pan 1 eetlepel olie verhitten. Gember, peper en knoflook op laag vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Suiker, azijn en 1 1/2 dl water toevoegen en ca. 2 minuten laten koken. Allesbinder erdoor roeren. Met zout op smaak brengen. Cashewnoten grof hakken. Maïskolfjes halveren.
  • 2 In wok of grote braadpan rest van olie verhitten. Maïs al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Groentenmix toevoegen en al omscheppend nog ca. 3 minuten bakken. Groenten over vier borden verdelen, warme gembersaus erover scheppen. Cashewnoten erover strooien. Lekker met rijst en omeletreepjes.

Roerbakgroenten met gembersaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vis in gembersaus
15 min, voorbereiden 15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpannetje van tarwe met groenten en gembersaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde sliptong met gember-bietensaus
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika in gembersaus op geitenkaas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mieschotel met spitskool en surimi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept