Knapperige ei-spinazietaart

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien. Kook de helft van de eieren in ca. 7 min. hard, pel ze en snijd in plakjes. Laat de spinazie in de magnetron ontdooien en druk in een zeef het vocht eruit.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Vet de springvorm in. Bestrijk met een kwastje 3 van de 10 vellen met ⅓ van de margarine, leg op elkaar in de vorm. Herhaal dit 2 keer, laat telkens iets verspringen. Klop de rest van de eieren los met de roomkaas, peper en zout. Meng de spinazie met de roomkaasmengsel en de tomaat.
  • 3 Leg de helft van het mengsel in de vorm, verdeel de eiplakjes erover. Leg de rest van het spinaziemengsel in de vorm. Scheur het laatste filodeeg in stukjes en strooi over de taart. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin.

Knapperige ei-spinazietaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazietaart met pijnboompitten
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart uit Romagna
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart met geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane spinazietaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept