Appelstamppot (hete bliksem)

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 15 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de stukken appel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en laat het 15 min. garen in de hete oven. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de olie en de melk tot een romige puree. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de helft van de bosui en alle kaas door de puree. Schep op het laatste moment voorzichtig de appelblokjes erdoor zodat deze heel blijven. Strooi voor het serveren de rest van de bosui over de hete bliksem.

Appelstamppot (hete bliksem) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes met hete bliksem
2u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hetebliksemtaartjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Witlof-appelstamppot met Leidse kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
appelstamppot met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode ui-appelstamppot met tonijn en gefrituurde knoflook
Bekijk recept
rode ui-appelstamppot met tonijn en gefrituurde knoflook
0 min
Bekijk recept