Gnocchi met Gorgonzolasaus

4
50 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in de schil in 20 min. gaar, giet ze af en laat ze 5 min. staan. Schil ze en stamp ze fijn terwijl ze nog warm zijn. Splits het ei. Roer de dooier met wat zout door de puree en voeg zoveel bloem toe dat een samenhangende deegstructuur ontstaat. Verdeel het deeg in 4 porties. Rol elke portie met bebloemde handen op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rol van 1 cm dikte. Snijd er stukjes van 2 cm van. Duw er met uw vinger een holte in, terwijl je er met een vork aan de andere kant een ribbelpatroon in drukt. Leg de gnocchi in één laag in een met bloem bestoven schaal. Verwarm de slagroom in een pan. Voeg de Gorgonzola toe en laat de kaas op laag vuur smelten, roer regelmatig. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Breng ondertussen in een pan ruim water met zout aan de kook. Leg de gnocchi er voorzichtig in en kook ze gaar in 2-3 min. (ze zijn gaar als ze komen bovendrijven). Schep ze met een schuimspaan uit de pan in 4 diepe borden. Verdeel de gorgonzolasaus erover en garneer met de rucola.

Gnocchi met Gorgonzolasaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fusilli met paprika-gorgonzolasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne met paddenstoelen en gorgonzola
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met verse salieboter
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept