Tomaten-venkelstamppot
2
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
25 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
1 bakje Tasty Tom trostomaten (gehalveerd)
1 el suiker
1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 teen knoflook (geperst)
1 venkelknol (in dunne plakjes)
3 el Taggia-olijven (potje 180 g)
1 zak rucola (sla, 75 g)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 50 °C. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de suiker, peper en zout en zet ca. 2 1/2 uur in het midden van de oven tot de tomaten voor de helft zijn ingedroogd.
Kook de aardappelen in water met wat zout in 20 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Voeg de crème fraîche en de knoflook toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper.
Roer de tomaten, de venkel, de olijven en de rucola door de puree. Lekker met gegrilde zalm.
Tomaten-venkelstamppot is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Venkelstamppot met groenteschnitzel »
Boerenkool-venkelstamppot met kip »
Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen »
Snelle venkelstamppot met jus »
Pasta met tomaten-vissaus »
Eiersalade met cherry tomaten »
Tomaten-currydip »
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade »