Salade van artisjok met honing

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappels en schil de sinaasappelen met een scherp mesje tot op het vruchtvlees. Snijd de sinaasappelschil in repen van ongeveer 1/2 cm breed. Snijd met een scherp mesje de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit.
  • 2 Snijd de aubergine in grote blokken van ca. 2 cm. Kook de aubergine en reepjes sinaasappelschil 10 min. in water met zout. Druk de aubergine met een lepel af en toe onder water zodat ze goed gaar worden. Laat de aubergine en sinaasappelschil in een vergiet goed uitlekken.
  • 3 Halveer de artisjokharten eventueel. Schep in een kom de artisjokharten met aubergine en sinaasappelschil, olie en honing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en laat de groenten 15 min. op kamertemperatuur marineren. Verdeel de sinaasappelpartjes over de salade.
  • 4 Verwarm een koekenpan zonder vet. Rooster hierin de amandelen goudbruin. Strooi de amandelen vlak voor het serveren over de salade. Lekker met tomatencouscous.

Salade van artisjok met honing is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept