Marokkaanse runderstoof

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 4 el olie in een braadpan en bak hierin het rundvlees rondom bruin. Doe de knoflook, de komijn, de geraspte citroenschil, de helft van het citroensap, 250 ml water en de abrikozen erbij. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai het vuur laag en laat 2-2 1/2 uur zacht stoven. Controleer of het vlees goed gaar is. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Snijd de uiteinden van de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in reepjes. Schep de komkommer om met 1 el olijfolie, de rest van het citroensap, de muntreepjes, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Giet de aardappelen af en schep ze om met de laatste eetlepel olijfolie en (zee)zout naar smaak. Leg de aardappelen met het stoofvlees en de komkommersalade op 4 borden.

Marokkaanse runderstoof is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoete runderstoof met pompoen
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoof met pompoen
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept