Kip met koriandergremolata

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de koriander en de peterselie fijn. Meng het rasp met de koriander, de peterselie, 1 tl komijnzaad en 3 el olie. Pel 2 tenen knoflook en snijd fijn. Meng door de kruiden en voeg peper en zout naar smaak toe. Halveer de citroen.
  • 2 Leg de kip met de borst naar boven op een plank. Trek bij de nek voorzichtig het vel van de borst los. Verdeel het kruidenmengsel met een lepel in de ruimte tussen het vel en het vlees en trek het vel weer strak. Vul de buikholte met de rest van de komijn, de ongepelde knoflook en de citroenhelften.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kip in de braadslee en besprenkel met de rest van de olie. Verdeel de tomaten eromheen. Bestrooi de kip en de tomaten met peper en zout naar smaak. Braad de kip in ca. 70 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege de zacht geworden tomaten over het borstgedeelte van de kip.
  • 4 Neem de braadslee uit de oven en dek de kip af met aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten. Serveer met de tomaten. Lekker met rijst.

Kip met koriandergremolata is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept